Cum am descoperit produsele de masaj

Prima oară ne-am întâlnit cu ele CeBit ediția 2010. Eram epuizați după o zi întreagă de plimbat prin expoziție, discutat cu furnizorii, verificat preturile, calitatea, etc. În plus mai și răcisem și răceala se manifesta prin febră și dureri în mușchii spatelui. Nu cred ca a existat un moment mai bun să testezi produse de masaj decat acela.

Vânzătorul ne-a poftit curtenitor să luăm loc pe câteva scaune ce păreau destul de șubrede și pe care erau așezate diferite modele de perne de masaj. Diferențele nu erau mari între ele dar le-am testat pe toate. În primele minute a fost foarte dureros din cauza răcelii care îmi tensionase mușchii. Avantajul unui astfel de produs e că poți să reglezi presiunea lăsându-te pe spate atât de mult cât dorești și suporți. După mai mult de jumătate de oră de testare, m-am simțit atât de revigorat încât am decis că acest produs se va regăsi neapărat în portofoliul FunGadgets.

Unde și cum se pot folosi?

Husa perna de masaj mecanism

 

Husa de masaj: Colia.Care Tergum se așează peste orice scaun, fotoliu sau canapea, inclusiv pe scaunul de mașină. E dezirabil dar nu obligatoriu să aibă spătarul drept. Dacă e puțin curbat presiunea va scădea în zonele în care nu se poate sprijinii direct. În pachet este inclus un adaptor pentru mașină.

 

Perna de masaj Shiatsu

 

Perna de masaj: Colia.Care Cervix se poate folosi oriunde. Fiind mică se poate adapta ușor la orice suprafață. În pachet este inclus un adaptor pentru mașină.

 

Centura de masaj

Centura de masaj: Colia.Care Tuina nu are adaptor pentru mașină dar nici nu trebuie sprijinită de ceva. De fapt sunt incluse în ea greutăți calculate să ofere exact atâta presiune cât e necesar pentru funcționarea optimă. Nu e nevoie să o sprijiniți de un perete sau orice alt obiect.

Atenție: Intensitatea cu care pornește e 5 (pe o scară de la 1 la 10). Setează intensitatea astfel încât să-ți fie bine. Altfel semănă mai mult cu o bătaie decât cu un masaj.

Recomandări:

  • Întodeauna folosește-le purtând o haină, preferabil dintr-o fibra naturală. Ar fi neplăcut să se umple de transpirație. Un tricou e foarte bun.
  • În condiții ideale, mușchii nu ar trebui să doară când sunt masați. Dacă se întâmplă, înseamnă că sunt tensionați și chiar ai nevoie de masaj. Continuă până când nu mai simți durere, eventual în reprize.
  • Dacă te dor mușchii prea tare la început, nu te lăsa cu toată greutatea ci gradual, atât cât suporți. În scurt timp mușchii se vor detensiona și nu vor mai durea atât de tare.
  • Unul din momentele în care produsele se dovedesc mană cerească este atunci când ești răcit. Fă masaj în reprize cât mai dese, până nu mai simți durere în mușchii spatelui.

Ce NU recomandăm:

  • Nu depășii 15-20 minute de masaj. E mai bine să faci mai multe reprize cu pauză de minim o oră între ele, decât mult deodată deoarece, dacă nu sunt obișnuiți mușchii, vor apărea ulterior dureri specifice febrei musculare.
  • Nu le utiliza dacă îți este contraindicat masajul de către medic. Produsele de masaj nu diferă cu mult de ceea ce ar face un maseor, așadar, dacă pielea prezintă leziuni sau alte afecțiuni dermatologice, e bine să eviți utilizarea lor până când sănătatea îți permite.
  • Chiar daca Perna de masaj si Husa de masaj pot fi folosite în mașină, e mai bine să nu te relaxezi cât ești la volan. O excepție poate fi traficul urban în care oricum nu poți circula cu viteză, dar la drum lung, reține că funcția acestui produs e să te relaxeze și e mai bine să fi concentrat.